Skip to main content
Belvárosi rehabilitáció

A ‘Buttler ház környezetének közterületi rekonstrukciója’ is zajlik már

By 2014. június 26.One Comment

Érdekes élmény volt rádöbbennünk, hogy valójában már hetek óta készül a ‘Buttler ház környezetének közterületi rekonstrukciója’ elnevezésű belvárosi rehabilitációs projektelem, mégpedig azért volt mindez érdekes, mert meg mertünk volna esküdni rá, hogy ehhez a beruházáshoz még hozzá sem fogtak.

Tudatlanságunk több okból fakad, egyszer, hogy buták vagyunk, így összemosunk néha dolgokat, jelen esetben például azt, hogy a Fürdőző nő szobra is megújul a munkák során. A hölgy tényleg megszépül majd, sőt nem csak ő, de a környezete is, mindez viszont az Egri Városszépítő Egyesület terve, nem a rehabilitációé. Tudatlanságunk másik oka, hogy nekünk a ‘Buttler ház környezetéről’ egyértelműen a szomszédos parkoló ugrik be először, a felújítás viszont nem ezt érinti most, hanem az egy háztömbbel arrébb eső játszóteret a patakparton.

Lényeg a lényeg, hogy már látványosan zajlanak a munkák, sőt, lassacskán a befejezéshez is közeledik a dolog, három csodálatos képünk is árulkodik erről. Csatoljuk továbbá a projektelem leírását is, csak, hogy tudjuk, mit látunk magunk körül: „Cél az Eger-patakhoz kapcsolódó területen a meglévő növényállománynak a funkcióhoz illeszkedő fejlesztése, a meglévő játszótér korszerűsítése. A fejlesztés összhangban áll Eger Településszerkezeti Tervével, amely a patakhoz kapcsolódóan, zöldfelületi fejlesztést ír elő. Megvalósul: 1109,96m2 zöldfelület felújítása.”

DSC_0775-1706x1280 DSC_0777-1706x1280 DSC_0778-1706x1280

Szólj hozzá! One Comment

  • Minden értelmes átgondolt fejlesztésnek örülni kell .A 1109,96m2 zöldfelület felújítása.” azért fontos a patakhoz kapcsolódóan , mert a kerékpárúttal jelentős mértékben sikerült a patakban kárt okozni a város szívében . Az a beton tenger ami a Dobó téren jelenleg látszik sok egri számára elkeserítő látvány .Minden újabb és megújításra kerülő zöldfelületnek csak örülni tudok .