Skip to main content
Belvárosi rehabilitációSzabadidő

A Gárdonyi téren lehet az adventi vásár

By 2014. augusztus 5.16 hozzászólás

Megakadt a szemünk az Egri magazin legújabb számának belvárosi rehabilitációról szóló írásán, a cikkben meglapult ugyanis a Gárdonyi térre vonatkozóan egy „Itt tervezik idén például az adventi vásárt” mondatrész. A sort Tuza Róbert, a Városüzemeltetési iroda vezetője nyilatkozta – ő az a bácsi, aki csak az önkormányzat saját hírforrásaival áll szóba.

IMG_2227

A Gárdonyi Géza tér – Forrás: Média Eger

Amíg tervezik a vásár elköltöztetését, még nincs gond, amint viszont el is döntik azt, iszonyat szomorúak leszünk, a húzás ugyanis a leghülyébb ötletek egyike lenne Egerben. Amikor tavaly átpaterolták a faházakat az Eszterházy térre, teljesen ki voltunk békülve a megoldással, értettük, hogy a munkák miatt ideiglenesen nem karácsonyozhatunk a Dobó téren, és örültünk neki, hogy az ideiglenesség ellenére egy végletekig egri- és iszonyatosan hangulatos teret találtak a szervezők. A Gárdonyi téren egyik tényező sincs meg, azt leszámítva, hogy a terület legszélső csücskéből látszik a vár egyik bástyája, semmitől nem egri a környezet és a Centrum áruház árnyéka sem feltétlenül dob olyan nagyot a hangulaton. És akkor most azt az apró részletet kihagytuk az ellenérvek közül, hogy miért akarná valaki a Gárdonyi térre tenni a vásárt, ha úgy 50 méterre található onnan Magyarország egyik leghangulatosabb tere?! Fűzzük hozzá még zárójelben, hogy egyben 50 méterre volt található 2012-ig az ország egyik leghangulatosabb karácsonyi vására is, ha egy mód van rá, szeretnénk hát kérni, hogy ott folytassák megújult környezetben a hagyományt és ne vigyék máshová a rendezvényt, légyszilégyszilégyszi!

Szólj hozzá! 16 hozzászólás

  • nemTUZAdebácsi szerint:

    Ez az írás szerintem egy nem létező problémáról szól,mert eddig is volt adventi vásár a Centrum parkoló környékén is,meg a Katona téren is,amikor a Dobó tér volt a fő helyszín a karácsonyfával. Szerintem azt senki nem mondta,Tuza bácsi sem,hogy ne lenne adventi program a Dobó téren.

    • Sasi szerint:

      Tuza bácsi csak azt mondta, hogy a vásárt tervezik itt, és nekünk is csak ez a félelmünk. Ebben a tekintetben ugyanis csak úgy tudunk jó megoldást elképzelni, ha megnövelnék az eddigi vásárt akkorára, hogy a Dobó téren csak gasztronómiai elemek maradjanak, a Gárdonyira pedig átkerülnének az igényes (!) kézműves termékek. Ehhez viszont pár ezer turistát még hozzá kéne csapni a téli Egerhez, mert jelen helyzetben ez nyilván életképtelen elképzelés lenne. Minden mást rossz ötletnek vélünk, azt is, ha az eddigi vásárt osztanák ketté (mert így nagyon pici maradna a főtéren), illetve azt is, ha a Katona térit hoznák benntebb, mert az meg nem olyan túl szép azért…

      Ettől függetlenül legyen igaza és szóljunk nem létező problémáról, valószínűleg a legboldogabb karácsonyozó egriek közt leszünk, ha jól sikerül a Dobó téri vásár :)

      • laport szerint:

        Szerintem a Dobó téren eddig is inkább a gasztronómiai elemek voltak hangsúlyosak, nem volt „klasszikus” vásár. Szerintem is az a vásár fog átkerülni a Gárdonyi térre, ami a Katona téren volt.

  • Pista szerint:

    Nem normálisak! Dobó is szeretné látni az adventi vásárt :)

  • Vihar egy kanál vízben!

  • eszem szerint:

    Erről az egészről – na nem a vásárról – Koncz Zsuzsa – 4 szomorú szürke fal c. dala jut eszembe és milyen lesz a hónélküli nov. dec.- ben stb…..

  • Egy Egri. szerint:

    Mielőtt „ölre megyünk”, kérdezzük már meg Tuza Róbertet, hogy hogyan is értette ezt a dolgot.
    Szerintem egy telefonra, vagy e-maílre biztosan fog válaszolni.
    Nem néz ki olyan harapós embernek.

  • még egy egri szerint:

    Valamivel csak meg kell okolni, hogy miért szűnt meg jó pár parkolóhely a centrum mögött. Szerintem számíthatunk rá, hogy ide hangsúlyosan fognak programokat tervezni, amik amúgy a Dobó-téren is elférnének.
    Tényleg tudja valaki, hogy Dózsa György miért nem polkorrekt manapság? Miért lett a Dózsa tér Tinódi Sebestyén tér? Félreértés ne essék, semmi bajom Tinódival, de azt nem értem, hogy mi a baja a városnak Dózsával.

    • Sasi szerint:

      Elméletileg lakossági ötlet volt a névcsere, és csak annyi indokolta, hogy ha már Tinódi szobra ül a téren, akkor róla is legyen elnevezve a terület

  • Megint egy ok hogy mindenbe bele lehessen kötni.annak öröljünk hogy szépül a város

    • Sasi szerint:

      A kettő nem zárja ki egymást, attól, hogy a karácsonyi vásárt szeretnénk, ha továbbra is a Dobó téren tartanák meg, még örülünk a szépülő városnak :)

      • Fantom szerint:

        Szépül, mi? A Dobó térből mi lett, emberek?! Éjjel leszálló- nappal kosárlabdapálya….. az erre szánt lóvét viszont tényleg el kellett volna (ez esetben teljesen) sikkasztani és maradt volna gyönyörű, TÖRTÉNELMI a tér….

  • Tinódi szerint:

    Egyrészt valóban Tinódi szobor ül ott, másrészt a belvárosi közterületi elnevezések és a köztéri alkotások végre harmóniában lesznek és egy szép, egységes, 1552-es tematikát mutatnak: Dobó tér + Dobó szobor, Kis Dobó tér, Gárdonyi tér + Gárdonyi szobor, Végvári Vitézek tere + lovasszobor…

  • Lewis szerint:

    Add1.: Az Eszterházy-téren tavaly az ország egyik legszebb, ha nem a legszebb adventi vásárát sikerült megvalósítani.
    Add2.: Mi ez a paradigmaváltás? Eddig akármilyen őrültség jutott hőn szeretett bölcs vezéreink eszébe, buzgón kiálltatok mellette, leteremtve a kisembert, mondván: a változást megakadályozni haszontalan, csak azért mert valami új, más, eltér az addig megszokottól, még nem jelenti automatikusan hogy rossz is. Meg hogy igazságtalanság csak azért a fejlődő jövő útjába állni, mert az idő során bejáratott megoldások számunkra rutinszerű konformmá értek…
    Ejj… Csak nem ez az apróság lett Nálatok is az utolsó (utáni) csepp a pohárban? (- A líra műfaja távol áll tőlem, de ezt most költői kérdésnek szántam.)

    • Sasi szerint:

      Igazából ebben a cikkben is ugyanúgy csak a véleményünket írtuk le, mint eddig, függetlenül attól, hogy kihez köthető a téma. Csak az a fura helyzet áll fenn helyi viszonylatban, hogy az Egriszínt és az Egri ügyeket (mint ismertebb „civil” oldalakat a városból) is politikailag ellenzéki emberkék írnak, ennek megfelelően 10 tartalomból 9 negatív náluk. Ilyen szomszédokkal nyilván furán hatunk mi egy eltérő városszemlélettel :) Ha jót írunk, általában azt hiszik, hogy a városvezetés miatt tesszük, ha pedig rosszat, akkor azt, hogy ellenük tesszük, pedig oh, mennyivel unalmasabb ettől a mögöttes igazság :)