Skip to main content
Belvárosi rehabilitáció

Leleplezték a Dobó szobrot

By 2014. augusztus 19.6 hozzászólás

Hosszas várakozás után augusztus 18-án leleplezték az Eger jelképének is számító Dobó szobrot a város főterén. A ceremóniára több ezres tömeg gyűlt össze, a megyeszékhely lakossága érthető módon kíváncsian várta, hogy milyen lett a felújított szobor. A leleplezésre délelőtt fél 11-kor került sor, az alkotással egy időben megújult főtér díszes háttérnek számított a rendezvényhez.

Ezt persze mi találtuk ki, a Dobó szobrot sikerült ugyanis egy félkész és lezárt téren, előzetes meghirdetés nélkül leleplezni. Rázsi Botond alpolgármester facebook oldalán jelent meg az a plakát, amiről kiderült a turpisság – és tényleg, a hétfőre utólag beírt program eredményeként ma már fekete lepel nélkül álldogál a várkapitány a téren. Hogy miért kellett utólag és csendben módosítani a korábban kiküldött programon, nem tudjuk, mindenesetre ügyik voltak a kitalálói.

A szobor női alakja ilyen morcos, amiért egy szó nélkül leplezték le. Forrás: Média Eger

Szólj hozzá! 6 hozzászólás

 • Pajtás szerint:

  Nem utólag módosították azt,hanem vélhetőleg a régi került ki,csak aztán rájöttek,hogy nem lesz még kész a tér…

  • laport szerint:

   Valószínűleg ez történt. A holnapi ünnepség is elég érdekes lesz, hacsak ma délután nem történik valami csoda. Arról már nem is beszélve, hogy a tér megközelítése milyen problémás jelenleg, ott még a csoda sem segítene :)
   Az Országzászlót szombaton láttam utoljára, akkor az sem volt olyan állapotban, amit feltétlenül át kellene adni. (Mondjuk ha ott nem állnak le egy hónapra, akkor már elkészült volna.)

 • Rostas Beata (Facebook) szerint:

  na, erről lemaradtam…

 • Tudor szerint:

  Szerintem egyébként ne legyünk igazságtalanok. Marha nagy esők voltak mostanában,ez nem kedvez a tereprendezésnek,meg a kövezésnek se. Augusztus 20 meg nem vár,nem egyszerű a szervezés helyzete ilyenkor. A munka Egerért történik,mi fogjuk használni,meg mi járunk majd rajta,mi mutogatjuk majd másoknak,hogy jé,milyen szép. Néhány nap,vagy hét csúszás simán belefér. A szoboravatásos dolgot viszont én se értem,az csak szervezés kérdése lett volna. vagy abba is az építőipar szólt bele? Az is lehet,.

 • Pajtás szerint:

  Azt hallottam,hogy még vissza kell rá tenni a leplet a fugázás,meg egyebek miatt. nem tudom,igaz-e,majd meglátjuk. ha igaz,akkor műbalhé van,gyerekek.

 • IM szerint:

  Manapság ez a divat! Félkész állapotban történő átadások, majd később ismét át lehet adni, így sokkal érdekesebb.