Skip to main content
Belvárosi rehabilitáció

Ismét használható az Eszperantó sétány

By 2014. szeptember 4.szeptember 5th, 201410 hozzászólás

Elkerültek a kordonok az Eszperantó sétány két végéről, ezzel mintegy 4 és fél hónap után ismét használhatóvá vált a 200 méter hosszú szakasz. Ez csak félig hír, hiszen korábban is keresztül lehetett már sétálni rajta, ám akkor még csak a kordonokat megkerülve lehetett bejutni a nagy vonalakban már elkészültnek mondható területre.

DSC_4636

A belváros egyik leghangulatosabb sétánya már megkapta a díszburkolatát, még az utcabútorok, a zöldfelületek és a térplasztika maradt hátra. Mert, hogy lesz ám ilyen is, “a barokk és iszlám motívumokat ötvöző alkotás az Eger különböző történelmi időszakaira leginkább jellemző művészeti stílusokra utal majd”. Sokkal többet nem tudunk mondani róla, hiszen az már biztos, hogy nem az eredeti elképzelés szerint valósul meg ez sem – a látványterveken ugyanis még a híd folytatásaként ábrázolták a plasztikát. Ehhez képest ott szorgalmasan lerakták térkővel azt a részt és pár méterrel arrébb hagyták meg a helyét. A kerékpárutat sem sikerült úgy megcsinálni, ahogy ígérték, míg korábban arról volt szó, hogy ez lesz a rehabilitációban az egyetlen aszfaltos terület, mostanra a bringaúton is végig térkövek díszelegnek. Az út a rázást leszámítva amúgy jó lett, külön pacsi, hogy egy jelképes magasságú szegély is elválasztja a járdának szánt oldaltól. Örömteli még, hogy a beruházás keretében a patakfalat is felújítják: néhol csak pótolják a hiányzó részeket, máshol pedig újraépítik az egész felső részt. Erre a munkarészre összesen 6.167.900 forintot fordítottak.

A sétányról készült galériánk alább megtekinthető.

Szólj hozzá! 10 hozzászólás

 • Gizi szerint:

  A Kossuth utcánál azt az átjárót, meg magát a házat is fel kéne újítani! Úgy tudom, önkormányzati tulajdon. Hát hajrá!

 • MKD szerint:

  A kerékpárutat mikor adják mááááááááááár át???

  • Tibi szerint:

   Ha értelme is lesz :) Máig sem értem, hogy miért nem tudták folytatni legalább a felszínen, hogy összekapcsolják a cseboxival, ami az Eventusnál végződik.

 • Tido szerint:

  A vizi-bicikli útra gondolsz? :)

 • (Facebook) szerint:

  Több zöldfelület barátságosabb lett volna. Itt indokolatlanul sok a térkő. Nyáron ontja majd a meleget – árnyék nélkül. Így nem tölti be a szerepét, miszerint új közösségi tér alakuljon ki.

  • DaveMan szerint:

   10. kép – ezekben az üresen hagyott részekben nem fű lesz telepítve, illetve fák lesznek ültetve a kő leülők közé? szerintem így lesz majd “zöldesítve”…

 • Dávid szerint:

  Horogkereszt befigyel 2. képen a falon :D

 • DaveMan szerint:

  4. kép – azt az aknafedőt még rendbe fogják tenni? vagy már most beszakadt és ennyi?