Skip to main content
Belvárosi rehabilitáció

Internetek Egerben

By 2014. szeptember 19.10 hozzászólás

Nagyon érdekes dolgokat produkál az internet, azon belül is a világ legnagyobb újságja, a Facebook.
Például most nemrég, a Felsőváros nyilvánított véleményt a Dobó tér felújítása kapcsán egy hozzászólásban.

ter

Szólj hozzá! 10 hozzászólás

 • A szemet a Dobó szobor „vezeti”.

 • pitya szerint:

  Magyar mentalitàs..

  Pesten a Kossuth térnek mindenki örült mikor àttadtàk, Egerben természetesen semmi se jó senkinek

 • (Facebook) szerint:

  Magánvélemény. Lehet? :)

 • meglepődtem szerint:

  Az imént rákukkantottam a tér webkamerájára, hogy lássam a majdnem kész teret, három dolgon lepődtem meg:
  1. ki van világítva az építés alatt lévő Dobó-tér.
  2. a tér impozáns méretű és látványú, még az emelt kamera szemszögéből is, nem gondolom, hogy szemmagasságból ez másképpen hatna, az, hogy tetszik vagy nem tetszik az szubjektív.
  3. a kamera felbontása és képminősége.

 • Ágnes szerint:

  Egerben senkinek nem tetszik semmi, nem jó semmi. Az egri emberek nagyon kritikusak és negatívak.. (negatívan kritikusak mindenről).

 • Ágnes szerint:

  A Felsővárosiak nem egriek?

 • A Felsőváros foglalkozzon a saját szemetével, foglalkozhatna az ok lakók nyugalmával, ami ugye nem mindenkinek biztosított!
  A Dobótér meg átalakul, fogadjuk el. Szerintem szép lesz! :)

 • Természetesen minden dolognak örülni kell ami az ilyen nehéz gazdasági viszonyok között épül szépül a városban és ami sok sok évtizedre meghatározza a város arculatát . Ennek ellenére a demokrácia és a városért való aggódás miatt nem hallgathatjuk el ami nem tetszik és amivel nem értünk egyet . A Dobó térrel kapcsolatban is van ilyen észrevétel .A Dobó tér egy kőtenger lett, és ennek a látványát nem töri meg semmi . A lovasszobrok elvitelének hibája most látszik csak igazán ,ami oldhatná ennek a sivárságnak képét .A centrumépületénél megmaradt fák csúnyaságukkal esetlenségükkel mutatják meg igazán a megszüntetett zöldfelület hiányát valósággal ordítanak .Kivágni persze nem lehet őket mert akkor látszik az épület és teljesen zöldfelület nélkül maradna a tér . Ennek a sivár pusztaságnak a látványát remélhetőleg valamelyest oldani fogja a látványszökőkút . A tér képe mutatja az építőinek a koncepcióját úgy kell átalakítani hogy semmi ne emlékeztessen a régi rendszerre .Ez maximálisan sikerült is megvalósítani .de ezzel együtt a tér emberbarát hangulatát is .Egy rideg távolságtartó tér lett belőle.Sok a hasonlósága a budapesti a Kossuth térrel az is ilyen lett .

 • Szilágyi József (Facebook) szerint:

  Ha lenne alsóváros, ebbe az is beszólna! ;-)

 • Dávid Lakatos (Facebook) szerint:

  őszintén ki nem sz*ja le,hoyg néz ki? nem szólhatunk szólhattunk bele ez mindig a karhatalom privilégiuma így volt van és lesz.Az meg hogy egyes emberek pl a felsőváros nevében írogatnak totál hülyeség személy szerint nem is engedném…