Skip to main content
ITS

ITS – Megmutatjuk, milyen lesz a város

By 2015. január 29.One Comment

Az Integrált Településfejlesztési Stratégia (ITS) középtávra (a 2014‐2020 közötti időszakra) határozza meg egy város fejlesztésének főbb irányait, és konkrét lépéseit az önkormányzat által jóváhagyott hosszú távú településfejlesztési stratégia alapján. Eszerint az ITS‐ben rögzített városfejlesztési elképzelések egyes elemei illeszkednek a településfejlesztési koncepcióban rögzített hosszú távú célokhoz, és a kijelölt fejlesztési irányokhoz.

A fenti sorokat Eger Integrált Városfejlesztési Stratégiájának bevezetőjéből másoltuk ki – abból a dokumentumból, ami holnaptól hat hétig visszaköszön majd a blogon. A kiadványban a több átfogó fejlesztési terv mellett hat konkrét akcióterület is ki lett jelölve, ezeket fogjuk egyesével bemutatni január 30. és március 6. között minden pénteken reggel hatkor.

itsreklam

Ha biztosak nem is lehetünk benne, hogy egy az egyben Eger jövőképét olvashatjuk majd a sorok közt, annyi azért bizonyos, hogy ezen irányokba tervezik formálni a városunkat. Pár év múlva több, itt leírt terv is visszaköszönhet így majd a valóságban.

A sorozathoz egy aloldal is tartozik, érdeklődőknek további részletekért ajánljuk a felkeresését: egrinapok.hu/its

Szólj hozzá! One Comment

  • Egy egri szerint:

    Vegre valami erdeklodest kivalto tema ! Amivel nem ertek egyet mint egri lakos, az az eszaki es deli varosresz bolygatasa.Nem kellene hozzanyulni,kis egri szimbolumnak kellene maradni.Vannak akik igy szeretik !