Skip to main content
Kereskedelem

Javított az utcaképen az épülő Aldi

By 2022. február 28.

A diszkontáruházakra a legritkább esetben gondolunk esztétikai élményként, egy sablonra felhúzott épületeik jellemzően tökéletesen csak funkcionalitásra törekednek. Ez persze nem róható fel nekik, néhány üdítő kivételt leszámítva főként nem is gyönyörködni járunk hozzájuk.

A Mátyás király úti Aldival szemben sem voltak túlzott elvárásaink, a minap arra járva viszont azon kaptuk magunkat, hogy valami, mintha szebb lenne a környéken. Aztán visszanéztük a tavalyi utcaképet és rájöttünk, hogy valóban érdemi változás történt.

Az egykori, 1968 környékén épült raktárcsarnokra is bőven ráfért már egy felújítás – vagy hát esetünkben egy teljes visszabontás és átépítés – a rozsdás kerítés elbontása és a plakátok leszerelése viszont még tovább javították az összképet. Ezen a kb. 80 méteres szakaszon korábban 8 darab óriásplakát állt, nagyságrendekkel esztétikusabb lett nélkülük a szakasz.

Ezt látjuk most:

Ezt láttuk tavaly:

Kis lépés a városnak, de nagy lépés a Mátyás király út 138. számnak, máris szívünkbe zártuk az új Aldit. Az áruház nyitása március végén várható.