Skip to main content
Fejlesztés

Kiválasztották az új Egri Járási Hivatal építőjét

By 2022. április 4.

Idén már 3 éves lesz a hír, hogy új helyre tervezik költöztetni az Egri Járási Hivatalt. A kinézett helyszín a Kossuth Lajos utca 15. szám alatti, igencsak leromlott állapotú ingatlan, melyet először lebontanának, hogy később az eredeti homlokzattal, de már megújult belső terekkel visszaépíthessenek. A látványterveket 2019 júliusában mutattuk meg a blogon, érdeklődőknek érdemes visszakattintaniuk a cikkhez. Egy Eger karakteréhez nagyon szépen illeszkedő irodaházról van szó, melynek elkészülését azóta is lelkendezve várjuk.

És ha minden igaz, már nem is kell olyan sokáig várnunk. A Napi.hu cikkéből kiderül, hogy megvan a kivitelező: a munkát a Fenstherm Kontakt Kft. végezheti el, nettó 3 milliárd 78 millió forintért.

A bennünk lakozó kispolgár máris megbotránkozott, hogy ennyi pénzből egy komplett várost is felépíthetnénk, de a miérteket valószínűleg az elszálló anyagárakban kell keresni. Vagy hát azokban is. Az mindenesetre elvitathatatlan, hogy valóban nagy munka vár majd a kivitelezőre, alább bemásoljuk a közbeszerzés szövegét, hogy lássuk, nagyjából mi készül hamarosan a patakparton.

„Az ingatlanon jelenleg egy kétszintes utca vonallal párhuzamos nyeregtetős kialakítású 1046 m2 alapterületű fő épület és gazdasági épület áll. Ennek helyén, illetve részbeni felhasználásával kialakítandó egy olyan igazgatási épület, amelynek hasznos alapterület cca. 2000 m2. Az ingatlanon – jelenleg meglévő épület – eredeti, szálló funkciónak megfelelő tagolása nem teszi alkalmassá irodaházként való felhasználását. A helyi építési előírásokat és az ingatlan elhelyezkedését figyelembe véve, új épület kerül megépítésre a jelenlegi homlokzati fal megtartásával, úgy, hogy az eredeti homlokzati fal mögött új „ház a házban” elv alapján megvalósuló építmény kap helyet. A bontással érintett épületrész nyugati szomszédjával az 1700-as években épült műemlék fogadóval össze van építve, oromfaluk közös, ezért bontáskor óvattal kell eljárni a szomszédos épület szerkezeti épségének megőrzése érdekében.

A kapart struktúrájú, törtfehér színre vakolt homlokzati sík / ablakfülkék / előtt kétirányban futó, szerelt, táblás szálcement lapburkolat készül ~ 350-400 m2-es felületen.

Az épület összes nettó alapterülete 1766,5 m2.

– Földszint, I. + II. emelet + tetőtér beépítés kialakítású magastetős épület ami kialakítandó.

– Pince szinten takarítószer raktárak, szerverszoba, gépészeti helyiség, villamos fogadó és irattár kerül elhelyezésre. Összesen nettó 418 m2

– Földszinten recepció, portaszolgálat és a hozzá tartozó kiszolgáló funkciók (irodák, ügyfélforgalmi terek, tárgyalók, teakonyha), ügyfél mosdók, fénymásoló helyiségek kerülnek kialakításra. Összesen nettó 411,76 m2

– Az I. és II. emeleten is a vezetői és dolgozói irodák és titkárságok, tárgyalók, teakonyhák és az ezekhez tartozó kiszolgáló helyiségek kerülnek elhelyezésre. Összesen 417,77 m2 + 412,65 m2

– A tetőtérben a padlásfeljárón át juthatunk a búvótérbe, onnan nyílik a kültéri gépészeti tér. Összesen 105,95 m2

Az épület hűtése és fűtése kétcsöves VRV rendszerrel tervezett, az 5 db kültéri egység elhelyezése a tetőtérről erre a célra kirekesztett térben történik. Az épületben mesterséges szellőztetés kerül kialakításra, ehhez 2 légkezelő berendezés kerül telepítésre. Ezek légszállítása 9000 m3/h illetve 2500 m3/h. Az említett gépek a huzamos tartózkodásra szolgáló helyiségekben 40m3/h/fő frisslevegőt biztosítanak. A keletkező szennyvíz (csúcs)mennyisége 18m3/h. A keletkező esővízé 30l/s és az ívóvíz csúcsigénye pedig 4,71 m3/h.

Az épületben 1 db felvonó berendezés lesz elhelyezve. (13 személyes, 1000 kg teherbírású)

Az épület tetőfelületére elhelyezett 110 db termelő egységből álló 40 kW névleges villamos teljesítményű napelemes rendszer kerül kiépítésre.

Az ingatlanon 28 db parkoló létesül, ebből 20 db telekhatáron belül létesítendő és további 8 db parkoló az udvaron belül kerül elhelyezésre. A kerékpártárolók száma 6 db.”