Skip to main content
Kereskedelem

Külterületen nyílik újra a Zöld Pecsét

By 2022. április 27.

Üzletfigyelő pletykaoldalunkra érkezett Olvasónktól a hír, hogy hamarosan újranyit Eger külterületén a Zöld Pecsét. Köszönjük az infót!

A Zöld Pecsét egy valódi legenda Egerben. A történet valamikor még az 1960-as évek végén kezdődött, az egykori Agria Taverna pinceborozó kibővítésével. A név a török időkre utalt, a hely egyik fő karakterét pedig a faragott pasa portrék jelentették. Aztán ahogy ez lenni szokott, a Pecsét idővel kikopott Eger kínálatából, de szerencsére csak átmenetileg, hiszen 2014-ben már újra sörözhettünk egy ilyen nevű bárban. Aztán egy kis ideig megint nem sörözhettünk, majd 2019-ben megint igen, legújabban már a Dr. Sándor Imre utcán. Számunkra ez az időszak volt a csúcs, könnyen megközelíthető helyen volt a Pecsét, megmaradt az igényessége, hangulatos volt a beltér és brutálisan finom hamburgereket készítettek, máig összeszorul a szívünk, ha arra gondolunk, hogy a működést korlátozó intézkedések végül itt is a hely bezárását eredményezték.

Na de, minek merengjünk a múlton, ha a történet tovább folytatódik: a Zöld Pecsét hamarosan Eger külterületén, a Baktai út szomszédságában születik újjá!

Fotó: Zöld Pecsét, Facebook

Érdeklődőknek javasoljuk a hely Facebook oldalát követésre további hírekért, részletekért. A nyitás Olvasónk súgása alapján május végére várható.

Amíg várjuk az első koncertet, addig azért halkan említsük meg a történet másik oldalát is… A Zöld Pecsét újjászületése önmagában ugyan bizakodásra adhat okot, hiszen ezen a helyszínen már hátha nem zavarnak senkit a koncertek, hátha tovább folytatódhat a legenda. Őszintén szurkolunk a sikeres folytatáshoz! Ám, hogy Eger éjszakai életére nézve mennyire jelent jót a költözés, az egy másik kérdés. A Bolyki után a Zöld Pecséttel ugyanis egy újabb (várhatóan) meghatározó eseménytér kerül a külvárosba, a szórakozni vágyók így egyre nagyobb számban indulnak el Eger szélei felé esténként. Azzal, hogy a belvárosban nem alakítunk ki ideális körülményeket szórakozóhelyek működéséhez, területileg is széthúzunk egy olyan problémát, amit eddig még egy városrészbe koncentráltan sem sikerült orvosolnunk.