Skip to main content
Kereskedelem

Megnyitott Eger második McDonald’s étterme

By 2022. május 7.május 19th, 2022

Május 7-én megnyitott Eger második McDonald’s gyorsétterme a II. Rákóczi Ferenc utca 100. szám alatt, a Tesco hipermarket parkolójában. Az akkor még csak tervezési fázisban lévő beruházásról tavaly augusztusban írtunk a blogon, az építkezés szeptemberben kezdődött el és innentől durván 7 hónapra volt szükség az első hamburgerhús kisütéséig.

A nyitást szokatlan csend kísérte, mindössze előző nap este jelent meg helyi oldalakon a hír, például az Egri ügyeken és az Eger Híreken (a bejegyzésben látható fotókat az utóbbi oldalról vettük önkényesen kölcsön, utólag is köszönet érte). Gyanús, hogy valami félrecsúszhatott a nyitással, legalábbis nem tűnik logikus lépésnek, hogy a belvárosi egység felújítása miatt az eredeti tervek szerint is egy hétre Meki nélkül szerették volna hagyni Egert, de persze ki tudja. Mint az már ismert lehet, a Széchenyi István utcai étterem átalakítás miatt május 1-jén zárt be, hivatalos infó nincs az újranyitásról, pletykák szerint június végére, július elejére várható a dátum.

Az étteremlánc megítélése régóta kettős. A többség persze szereti, de adott körökben kb. azóta divat szidni McDonald’s-ot , amióta 1988-ban megérkezett Magyarországra. Az ellenszenv szólhat részben a kapitalizmusnak, részben pedig a kínált ételek minőségének, aztán, hogy ezek közül melyikkel, mennyi értelme van küzdeni, azt nyilván mindenki eldönti magának a saját vérmérséklete szerint. Tény, hogy a márka máig a felgyorsult fogyasztás erős szimbólumának számít a világon, a vélt rossz minőség viszont közel sem ennyire egyértelmű. Az éttermet hangosan bírálók hajlamosak úgy tenni, mintha hétköznapjaik során mindenből, kizárólag a legmagasabb minőséget fogyasztanák. Ez néhány üdítő kivétel esetén biztosan igaz is, de a valóságban a többség azért nyugodt szívvel vásárol a boltokban a Meki ételeinél érdemben egészségtelenebb és kérdésesebb összetételű termékeket.

Helyén kezelve, bőven van létjogosultsága az alkalmankénti Mekizéseknek az ember életében, ahogyan a Mekinek is megvan a létjogosultsága a város életében. Az felsővárosi egység mintegy 70 főt foglalkoztat és megannyi beszállítónak ad munkát. És hogy mit tud az új étterem?

  • A belvárosi egységhez képest az éttermi rész rövidebb nyitva tartással működik, reggel 7:00-tól este 23:00-ig ülhetünk csak be – a Széchenyi utcán ezt hajnal 4-ig tehetjük meg, mintegy életmentésként egy átmulatott éjszaka után.
  • Van McDrive rész, így autónk kényelméből is elfogyaszthatjuk a termékeket, ez ráadásul 0-24-ben nyitva tart (ha még ki tudunk sétálni a Felsővárosba, akkor egy nagyon csúnyán átmulatott éjszaka után tehát ez is segítség lehet).
  • Van McCafé rész, ami szintén 7:00-23:00 között tart nyitva és ahol a belvárosban megszokott byMcCafé-hoz képest szélesebb sütemény és kávékínálatból válogathatunk.
  • Van játszótér az udvaron és akadálymentesített az étterem – odabent 90 fő tud asztalhoz ülni, a teraszon pedig további 30 fő.
  • Az új egység már a “Jövő Élménye” éttermek közé tartozik, ahová felújítása után a belvárosi is fog. Ez mindenekelőtt azt jelenti, hogy emberi interakció nélkül, kioszkról is rendelhetünk, az introvertált vendégek nagy örömére.
  • A beltér az étteremlánc új „Alphabet” stílusát kapta meg, ami egy egészen tetszetős enteriőrt jelent, igaz, mérsékelt egyediséggel, tehát odabent körbe nézve, elsőre nem igazán tudjuk megmondani, hogy az egri, ózdi, pécsi vagy bárakármelyik újonnan épült étteremben járunk éppen.

A házhoz rendelés a felsővárosi egységből egyelőre még nem érhető el, éhes érdeklődők így személyesen tudják kipróbálni az éttermet.

+ fotók a McDonald’s oldaláról