Skip to main content
Közlekedés

Idén nyáron is buszozhatunk a Balatonhoz Egerből

By 2022. június 3.

Tavaly vezette be új buszjáratát a Volánbusz, mely a nyári szünet ideje alatt csütörtöktől-vasárnapig indult Egerből és egészen a Balatonig, Fonyódig közlekedett. Már tavaly is említettük, hogy kíváncsiak leszünk a járat sorsára, mert amennyire szerettük a gondolatot, hogy közvetlen buszok járnak Egerből a Balatonhoz a Balatontól Egerbe, bevalljuk, annyira tartottunk is tőle, hogy a maratoni menetidő miatt egyetlen szezont bír csak ki majd a kezdeményezés. Nos, nem is tévedhettünk volna nagyobbat. A balatoni buszunk az idei év nyári szünetében megerősödve tér vissza!

Idén nyáron június 16. és augusztus 31. között már minden nap közlekedik a balatoni busz!

Emellett más újdonságok is lesznek még, például, hogy reggel kicsit tovább alhatunk, a tavalyi 7:15 helyett 7:55-kor indul ugyanis Egerből a járat. Változik a végállomás is, Fonyód helyett már egészen Hévízig buszozhatunk, ami bizony már az északi part – ha így haladunk, jövőre az egész Balatont megkerüli az egri busz. Az új végállomásnak köszönhetően még maratonibb lesz az utazás, az egri autóbusz pályaudvartól Hévízig 6 óra 15 perc alatt összesen 323,6 km-t tesz meg a járat, ami elismerésre méltó teljesítmény.

Ha végig utazunk, akkor menetrend szerint 14:10-re érünk Hévízre és a 15:35-ös visszaindulásig éppen annyi időnk van, hogy elsétáljunk a tóig meginni egy erőt adó kávét az újabb, majd’ 6 és fél órás úthoz. Ha ezt nem érezzük túl életszerűnek, leszállhatunk korábban már Siófokon is 11:44-kor, ahonnan 18:10-kor indul vissza Eger felé a busz, így egy lángosevős fürdőzés akár még tényleg bele is férhet itt. A járat menetrend szerint 21:55-kor ér vissza Egerbe. Elszánt utazók ide kattintva nézhetik meg a pontos menetrendet, ezen az oldalon pedig egyéb balatoni buszos lehetőségeket is találhatnak.