Skip to main content
Fejlesztés

Kiírták a közbeszerzést a stadion felújítására

By 2022. június 15.

Régóta húzódó feladat már városunkban a Szentmarjay Tibor Városi Stadion rekonstrukciója, a tervezett munkáról utoljára 2020-ban számolt be a TV Eger. Érdekesség, hogy a videóban Mirkóczki Ádám polgármester még jövőbeli tervként említi az érsekkerti futókört is, ami azóta már szerencsésen megvalósult. És bár eredetileg ígértek hozzá kivilágítást és fűtést is, melyek végül nem érkeztek meg, de ezek ellenére is szeretjük a fejlesztést

A stadionfelújítás most új fejezetébe érkezett, közbeszerzést írtak ki a kiviteli tervek elkészítésére. Az önkormányzat “a jelenlegi stadiont szeretné korszerűsíteni, cél az NBII-es színvonalú mérkőzések rendezésének lehetősége. Ennek megfelelően egy új fejépület és a lelátók újjáépítésének, valamint a lefedésének megvalósítását tűzte ki célul.” A beruházás eredményeképp létrejön egy kétszintes VIP épületet, öltözőkkel, gépészeti helységgel, elektromos helységgel, az emeleten pedig tárgyalókat, irodákat, stúdiókkal. A fő lelátó 4 épületegységből áll majd, amely mosdókat, büféket foglal magában a szurkolók számára. A modernizálás során a szükséges védelmi rendszerekkel is felszerelik a stadiont.

Érdeklődők további részleteket a közbeszerzési kiírásban találhatnak, vagy olvasmányosabb és tömörebb formában a Magyar Építők oldalán. Érdekességképp csatolunk még néhány látványtervet is, ezeket az egerse.com-ról kölcsönözzük.