Skip to main content
Fejlesztés

Eladó az egykori Ódry-ház telke

By 2022. október 4.

A napokban eladóvá vált az egykori Ódry-ház telke a Dobó István utca 23. szám alatt, elég rossz forgatókönyv vált így valóra a területet illetően.

Az Ódry-házat még 2021. elején bontották el a főtér szomszédjából. A régóta üresen álló épület ekkor már nagyon rossz állapotban volt, olyannyira, hogy az új tulajdonosa nem tudta megmenteni. Lévén, hogy egy városképileg és helytörténetileg is fontos épületről volt szó, a bontás híre gyorsan elterjedt Egerben. Bár a közhangulat alapvetően rosszallotta a fejleményt, mi igyekeztünk optimisták maradni, és lelki szemeink előtt már egy utcaképbe tökéletesen besimuló, gyönyörűséges új lakóházat láttunk. Bizakodásra adott okot, hogy a TV Eger megkeresésére akkor az új tulajdonos is azt nyilatkozta, hogy „az épület helyén egy – a környezetéhez illeszkedő – családi házat terveznek kialakítani.”

Tippeljük meg, hogy végül kinek lett igaza: naná, hogy az élet a pesszimistákat realistákat igazolta. Nem, hogy gyönyörűséges ház nem érkezett az utcasarokra, de még csak csúnya sem. Alig másfél évvel az utolsó falak elbontása után, 2022. szeptember 30-án felkerült egy videó Youtube-ra, amiben eladásra kínálják az üres telket.

„A telek területe 325 m2, közművekkel ellátott. A 75%-os beépíthetőség, és 7,5 m-es építési magasság lehetővé teszi, pinceszint, földszint, emelet és tetőtér megépítését, mely összesen akár 700 m2 hasznos területet jelent. Elhelyezkedése révén alkalmas turisztikai célú, vagy lakóingatlan kialakítására, de befektetésként is jó választás lehet.”

Részlet a hirdetésből

Az ár nem derül ki, az mindenesetre már biztosnak tűnik, hogy a következő években egy újabb foghíjtelek csúfoskodik majd a főtér szomszédságában. A történelmi belváros pataktól keletre eső része meglehetősen rosszul áll ilyen téren, az egykori Ódry helyével immáron 4 beépítetlen telek is összegyűlt egymás mellett. A Dobó István és Fazola Henrik utcák kereszteződésében található telket évek óta parkolóként hasznosítják, innen pár lépésre egy új ház szomszédjában egyelőre szintén üresen maradt egy másik telek a Fazola Henrik utcán, a Dr. Hibay Károly utcán pedig már nagyon sokadik nekifutásra sem sikerült társasházat építeni a belváros elsőszámú szégyenfoltja helyén. Tudtunkkal ezen területek egyikét sem hirdetik jelenleg, az Ódry így ennyivel van jobb helyzetben, hogy legalább az esélye megvan a hasznosításnak – mondanánk ezt akkor, ha nem tanultunk volna az előző esetből. Helyette most inkább már mi is realisták leszünk, és pár hónapot adunk neki, amíg ezt a telket is parkolóként kezdik használni…