Skip to main content
Szabadidő

Ahogy még nem láttad a Bajcsy-Zsilinszky utca 15. szám alatti házat

By 2023. január 2.

Sokszor foglalkoztunk már a blogon a Bajcsy-Zsilinszky Endre utca 15. szám alatti házzal, a robusztus épület a történelmi belváros egyik legkarakteresebb és legszebb ingatlanának számít. Korábban a kihasználatlansága miatt volt visszatérő vendég a blogon a ház, viszont ez a szerep mostanra megoldódni látszik: a földszinten magán fogászat és laborpont nyílt, az első emeleten pedig apartmanlakások üzemelnek.

Így, hogy panaszra már nincs okunk az épülettel kapcsolatban, egy sokkal pozitívabb hír kapcsán foglalkozunk ismét a házzal!

Bolla Zoltántól kaptunk egy érdekes fotót, melyen teljes egészében, szemből fotózva csodálható meg az épület. Az utca szűkössége miatt a valóságban soha nem láthatjuk így a házat. A panorámakép tökéletesen megmutatja, hogy micsoda műalkotással van dolgunk a Bajcsy-Zsilinszky Endre utca közepén… Szánjunk egy percet a képre és legyünk rá büszkék, hogy milyen csodák vesznek minket körül Eger utcáin!

Köszönjük a fotót!

„Eger, Bajcsy-Zsilinszky utca 15., Polatsik Jenő fűszer-nagykereskedő áru- és lakóháza, Mohácsy László budapesti műépítész, 1910. Fénykép: (c) Bolla Zoltán.”

Fénykép: (c) Bolla Zoltán