Skip to main content
Fejlesztés

Munkásszálló nyílt a Fellner Jakab utcán

By 2023. március 14.

Régóta zajlott már a Fellner Jakab utca 1. szám alatti, egykori Telekom irodaház átalakítása, egészen idáig viszont nem lehetett tudni, hogy mi készül odabent. Sok mindenre számítottunk, de erre biztosan nem: 98 férőhelyes munkásszálló nyílt az épületben.

Fotó: Dr. Pajtók Gábor / Facebook

Kétségtelen, hogy impozánsabb funkciót is el tudtunk volna képzelni a házhoz, de hát magunkra vessünk, miért nem vettük meg ugye mi az ingatlant, amikor 2017-ben még árulták?! Ha akkor lett volna felesleges 525 millió forintunk (plusz a felújításra szánt összeg), akkor kedvünkre szabhattuk volna az ingatlant, így most jobb híján már ebben a hasznosításban kell megtalálni a pozitívumokat, ami azért így is akad néhány. Jó hír például, hogy kívül-belül felújították az ingatlant, így nem egy lepusztult irodaház áll már a Líceum szomszédságában, és az is jó, hogy a részben állami támogatásból megvalósuló projekt valamelyest hozzájárulhat a munkaerő-mobilitáshoz és Eger munkaerő-ellátásához.

A szálló egyébként nem csak munkásoknak szól, az első lakók például az egyetem külföldi diákjai voltak a TV Eger tudósítása szerint. A szálló mások előtt is nyitva áll, az Ingatlan.com-on már találtunk ide szóló hirdetést. A rövid és hosszú távra egyaránt kiadó bérlemények 1 – 5 fő részére alkalmasak. Az egyszobás, 1-3 főre szóló apartmanok 120 ezer Ft +rezsi/hó áron,  a kétszobás, max. 5 fő elhelyezésére alkalmas lakások pedig 170 ezer Ft + rezsi/hó áron bérelhetők, némelyik szoba egészen pazar kilátással a Líceumra.

Fotók: ingatlan.com/33417191