Skip to main content
Közlekedés

Beláthatatlan, hogy mikor nyit újra a Katona téri parkolóház

By 2023. május 16.

Január 11-én határozatlan időre bezárt a Katona téri parkolóház, az újranyitás még 4 hónap elteltével sincs kilátásban. Amit a közgyűlés többsége megszavaz, polgármesterünk nem fogadja el, amit polgármesterünk terjeszt elő, a közgyűlés többsége szavazza le. Innen szép nyerni.

9 szintnyi kihasználatlan parkolóhely a belvárosban

A helyzet akár szórakoztató is lehetne, ha a játék közben történetesen nem Egernek, Eger lakosainak, Eger kereskedőinek és Eger turistáinak okoznának egyre nagyobb károkat azok az emberek, akiknek 2019-ben még bizalmat szavaztunk. Csalódottságunk nem ismer határokat a képviselő-testület teljesítménye miatt, és ezzel talán nem vagyunk egyedül a városban. Aligha volt már valaha ennyire népszerűtlen polgármestere és ennyire lenézett közgyűlése Egernek.

A Katona téri parkolóház rácsos kapuja tökéletes illusztrációja a képviselő-testület inkompetenciájának. Építeni nem tudnak, hát ástak helyette egy olyan mély gödröt maguknak, amiből immár 4. hónapja nem tudnak kimászni. A parkolóház hiánya pedig közben szépen lassan megfojtja a belvárost.

Mert bár szép gondolat, hogy a parkolóház amíg működött is kihasználatlanul állt, így nincs is rá igazán szükség, de ez sajnos nem igaz. Ahogy korábbi bejegyzésünkben is írtuk, a kihasználatlanság olyan időben volt tapasztalható, amikor utcán is kényelmesen lehetett parkolóhelyet találni, csúcsidőben azonban a ház is megtelt, amiről bárki meggyőződhetett, aki munkaidőben, délelőtt járt odabent. A parkoló ekkor jellemzően az összes fedett szintjén 80-90%-os telítettséggel üzemelt, ergo közel 100 autót nyelt be az épület. Képviselőink talán úgy képzelik el, hogy mivel nincs folyamatosan dugó a Katona téren, így probléma sincs, de az élet néha rejt meglepetéseket: ezt a plusz 100 autót nem a bezárt parkolóháznál kell keresni, hanem például a Knézich Károly utcán, Lenkey udvarban, Bródy Sándor utcán, Kossuth Lajos utcán, Egészségház utcán, Klapka György utcán, mondjuk hétfő délelőtt. A bezárás tovább súlyosbította az egyébként is zsúfolt utcai parkolók telítettségét, nem kis bosszúságot okozva a belvárosban kereskedő, közlekedő, élő, dolgozó, ügyet intéző, piacon vásárló egri lakosnak, turistáknak. Nem az épület hiányzik a város életéből, hanem az a közel 150 parkolóhely, amit alternatíva nélkül elvettek a bezárással.

Minden kifogást unalomig ismételtek már. Szűk a parkolóház, drága a parkolóház, rossz a polgármester, rosszak a képviselők. Még azt se mondjuk, hogy nincs mindegyikben igazság, de ez oly’ kevés embert érdekel a városban. A közös érdekünk annyi lenne, hogy végre ne álljon 9 szintnyi parkolóhely üresen az autóktól roskadozó belváros közepén.