Skip to main content
Fejlesztés

Lebontják az egykori Putyi kocsma épületét

By 2022. november 23.

Már régóta húzódik és valószínűleg még sokáig is fog a Bárány uszoda mellé tervezett új uszoda, szálloda és sportcentrum építése, ám hiába tűnik úgy, a folyamat még nem állt meg teljesen. A Nemzeti Úszó- és Vízilabdaközpont anno a város 2020-ig szóló fejlesztési elképzelései között szerepelt, ehhez képest 2021-ben már ott tartottunk, hogy polgármesterünk elengedte volna az egész projektet. A helyzetet árnyalta, hogy nem sokkal később Gulyás Gergely megerősítette, hogy a kormány továbbra is elkötelezett a központ megépítése mellett, méghozzá az eredeti terveknek megfelelően.

Egyszer talán így fog kinézni a Bárány uszoda szomszédja.

Az évek óta tartó várakozást az érintett terület fokozatos megtisztítása kísérte. Bezárt Putyi kocsmája, lebontottak néhány házat, aztán maradék melléképületet, és most le fogják bontani a maradék ingatlanokat is.

Egy, az eger.hu-n elérhető szerződés alapján a város megbízást adott a Frank Tivadar utca 2., Szarvas tér 2. (egykori Putyi kocsma) és Szarvas tér 3. szám alatti lakóépületek és melléképületek bontására. A szerződés nettó értéke 21 421 000 forint, a munkával január 31-ig kell elkészülnie a megbízott, egri székhelyű Kft-nek. A Vízilabda központhoz valószínűleg ezzel még nem jutunk érdemben közelebb, de legalább néhány romos, lakatlan épülettel már kevesebb lesz a városban.