Skip to main content
Közlekedés

Jelentősen megnövekedett az Eger és Budapest között vonattal utazók száma

By 2023. április 2.

Míg 2018-ban még mintegy 160 ezer ember utazott éves szinten vonattal Eger és Budapest között, addig ez a szám mostanra 270 ezerre nőtt – derül ki a Világgazdaság interjújából Mosóczi Lászlóval, a MÁV-Start Zrt. vezérigazgatójával.

Az adatok csalókák, hiszen 2018-ban pályafelújítás miatt katasztrofális állapotok uralkodtak a vonatközlekedésben és emiatt sokak számára nem volt alternatíva így utazni, de az is elvitathataltan, hogy az utóbbi időben valóban jelentősen javult a szolgáltatás színvonala.

Ma órás ütemben indulnak vonatok Egerből és Budapestről, a fővárosból az eddigi este 20 óra helyett már 21 órakor is hazajöhetünk, az alacsonypadlós FLIRT-ök mellett tavaly decembertől pedig már emeletes KISS-eken is utazhatunk. A hosszú, majd’ 2 órás menetidő miatt a helyzet még messze nem tökéletes, aminek az állandósult késések sem tesznek jót, de ezekkel együtt is érezhető egy javuló tendencia. Ma minden eddiginél vonzóbbá vált vonattal utazni Eger és Budapest között.

Mély meggyőződésünk, hogy Egernek elemi érdeke, hogy mielőbb Budapest elővárosává váljon, amihez elengedhetetlen a jó vonatközlekedés. Gyakoribb járatkövetésekkel, rövidebb menetidővel, esti indulásokkal és a menetjegyek árának további csökkentésével még sokkal közelebb kerülhetnénk Budapesthez. A 270 ezerre nőtt utasszám bizakodásra adhat okot, hogy ezen a területen jó irányba haladunk.