Skip to main content
Kereskedelem

Bár nyílik az egykori Orient eszpresszó helyén

By 2023. április 13.

Műhely Bar&Feeling néven hamarosan új vendéglátóhely nyílik a Kracker udvarban, az egykori Orient eszpresszó helyén.

Az egykor szebb napokat is látott Orient meghatározó szereplő volt az egri vendéglátóhelyek között. Nosztalgiák során gyakran visszatérő emlék, hogy iskola előtt/után/helyett szívesen időztek itt a belvárosban tanuló fiatalok, egyfajta kultikus gyülekezőhely volt ez, na meg egy, a szó szoros értelmében vett közösségi tér.

Az ingatlant 2020-ban hirdették meg eladásra, mi pedig azóta szurkoltunk neki, hogy egy jó kis retró vendéglátóhelyként szülessen újjá. A retró vonalat úgy néz ki, el kell engednünk, a vendéglátóhely rész viszont bejött – ezzel a kompromisszummal azért örömmel együtt tudunk élni.

Fotó: Műhely Bar&Feeling / Facebook

A Műhely Bar&Feeling-ről még nem sok mindent tudunk: a beltérről egy apró részletet posztoltak Facebook-ra, ami alapján indusztriális hangulatra számíthatunk. Bár alapvetően kis alapterületű üzlethelyiségről van szó, a lehetőségek mégis kedvezőek, hiszen gyalogos övezetben elhelyezkedve, elvileg nem sok akadálya lehet terasz kialakításának. Nem ismerjük a terület pontos szabályozását, de mindannyian nyernénk vele, ha a bár belakná a szomszédos, jelenleg alulhasznosított és romos térrészt. Önmagában már azért is nagyon hálásak vagyunk, hogy kívülről felújították az ingatlant! Aki nem emlékezne rá, neki elrettentésképp mutatjuk, hogy így nézett ki korábban az épület.

A nyitás dátuma egyelőre nem ismert, de valószínűleg még tavasszal várható. Érdeklődők ide kattintva követhetik a hely facebook oldalát további részletekért.

Új üzletek Egerben

Ahogy lekerül egy üres üzlet kirakatából az eladást/kiadást jelző tábla, elindul az ötletelés, hogy mi nyílik ott.

De tényleg, mi nyílik ott? 

Segíts a kíváncsiskodó egrieknek, ha van információd, vagy tedd fel a kérdésedet, hogy megtudd, amit pár hónapon belül amúgy is megtudnál.

Tovább az oldalra