Skip to main content
Közlekedés

Újra lehet parkolni a Katona téren

By 2023. július 3.

Többször bosszankodtunk a blogon a Katona téri parkolóház miatt, az épület bezárása ugyanis szépen megmutatja, hogy milyen kezekben van jelenleg Eger.

A közel 150 férőhelyes parkolóházat január 11-én zárták be bármiféle alternatíva biztosítása nélkül, átgondolatlanul és felelőtlenül. Képviselőink szerint polgármesterünk volt a hibás, polgármesterünk szerint rajta kívül mindenki más. A sehová nem vezető oda-vissza mutogatás végül 11 nap híján fél évre okozta a ház kényszerű zárva tartását, a közgyűlés tagjai miatt tehát majd’ fél évig hiányzott 150 parkolóhely az egyébként is zsúfolt történelmi belvárosból.

A városvezetés az önfejűségével vagy nemtörődömségével cserben hagyta az összes belvárosi kereskedőt és az összes belvárosban közlekedő, élő, dolgozó, ügyet intéző, piacon vásárló egri lakost, turistát.

A helyzet most átmenetileg megoldódni látszik, hiszen július 1-jén újranyitott a ház.

Polgármesterünknek, alpolgármestereinknek és képviselőinknek fél év alatt sikerült eljutniuk oda, ahonnan indultunk: ismét lehet parkolni a Katona téren. 2023 januárjához képest ugyan egy lépéssel sem vagyunk előrébb, az épület továbbra sem tart nyitva 0-24-ben, és a tulajdonviszony sem változott, sőt, valójában kicsit még romlott is a helyzet, mert az eddigiektől eltérően már nem vásárolható éves bérlet, amivel durván 60 ezer forintot buknak a használók, de ne legyünk telhetetlenek. A közgyűlés jelenlegi tagjaitól az is elismerésre méltó eredmény, ha legalább azt az állapotot majdnem sikerül fenntartaniuk, amit a választáskor megörököltek.