Skip to main content
Kereskedelem

Újra kinyit az egykori Pasa sátor

By 2024. január 20.

Hosszabb kihasználatlanságot követően 2024 februárjában újranyit a belváros egyik különleges építménye, a Dobó István utca 34. szám alatti török sátor.

Fotó: ingatlan.com

Magyarország első török vezéri sátrát 10 éve, 2014. augusztus 18-án adták át. A szokatlan építmény sok potenciált tartogatott magában, megjelenése, elhelyezkedése és funkciója miatt anno úgy tűnt, hogy innen csak nyerni lehet. A vendéglátóhely ötlete jó volt: egészen egyedi élményt jelentett, hogy a vár tövében, egy autentikusan berendezett, teveszőrből készült sátorban kóstolhattunk eredeti török és arab kávét, teát, török ételeket, üdítőket, sőt, többféle ízben még vízipipázhattunk is.

A valóság viszont felülírta az elképzeléseket és a nehézkes működés után hamarosan lakat került a bejáratára. Az Egri Pasa Sátrát ezt követően először 2019-ben, majd 2022-ben is eladásra kínálták, eleinte sikertelenül.

A hosszú és kényszerű bezárásnak viszont végre vége, hiszen 2024. február 17-én Oszmán Rendezvény Sátor néven újra kinyit az építmény!

A sátor sajnos ezt követően sem üzemel majd állandó vendéglátóhelyként, helyette alkalmanként szerveznek bele rendezvényeket, de az eddigi állapothoz képest már ez is hatalmas előrelépés! Az első, február 17-i Török esten lesz hastánc bemutató, kávézacc jóslás, kávé, tea és köfte tál kóstoló (a kedvenc kebabosunktól), a résztvevőknek ezeken felül pedig még kis ajándékot is ígérnek a szervezők. Jegyek korlátozott számban állnak rendelkezésre, a keleti világ iránt érdeklődőknek érdemes mielőbb beszerezniük a sajátjaikat. Az első este Facebook eseménye ezen a linken, az Oszmán Rendezvény Sátor oldala pedig ezen a linken érhető el további részletekért.