Skip to main content
FejlesztésKereskedelem

Építési engedélyt kapott a vasútállomás mellé tervezett áruház

By 2024. augusztus 26.

2023 szeptemberében említettük a blogon, hogy áruház építését tervezik a vasútállomás mellett, az egykori Egervin területén. A telek már 2012 óta üresen áll, és bár a hasznosításáról időről-időre felröppentek pletykák, ám ahogy a jelenlegi helyzet is mutatja, ezekből máig nem lett semmi.

Látva a telek eddigi sorsát, meglehetősen pesszimisták vagyunk a folytatással kapcsolatban, de most legalább érkezett egy fejlemény! A Kormányhivatal HE/EOFE/1712-25/2024 iktatószámú tájékoztatója (letöltés) szerint az építtető megkapta az építései engedélyt a tervezett áruházra, így egy lépéssel talán közelebb kerültünk a megvalósításhoz!

Az utolsó terveken látható elrendezéséből kiindulva, valószínűleg egy Lidl vagy egy Aldi érkezne a vasútállomás szomszédságába. Ahogy korábbi bejegyzésünkben írtuk:

„A tervek egy dekoratív és viszonylag izgalmas épületről szólnak. A hagyományosnak mondható áruház be- és kijárata a Deák Ferenc utca felőli oldalra kerülne, a vasútállomás felé eső részen teraszos vendéglátóhelyeket alakítanának ki, az egész épület alatt pedig parkoló létesülne, összesen 121 férőhellyel és kerékpártárolókkal. Az autók a vasútállomás felől, a gyalogosok pedig a Deák Ferenc utca felől közelíthetnék meg a felszín alatti részt. Mivel egyszer a szomszédba érkezne majd az intermodális csomópont is, ezért az áruházat már ehhez igazítva tervezték meg, az átmeneti időszakban még felszíni parkolók épülnének a leendő buszvárók helyére.”

A tervezett áruház látványterve / Forrás: előterjesztés / Terv: Arkt Építész Stúdió

Az áruház terve / Forrás: előterjesztés / Terv: Arkt Építész Stúdió

A Vasút utcára tervezett áruház közelében már javában zajlik egy másik kereskedelmi fejlesztés is. A 25-ös főút nyugati oldalán egy Rossmann és egy Pepco üzletet magában foglaló csarnok építése van folyamatban.