Skip to main content
FejlesztésKereskedelem

Új üzletcsarnokot terveznek a vasútállomás közelébe

By 2024. január 25.

Felkaptuk a fejünket a Heves Vármegyei Kormányhivatal egyik frissen feltöltött hirdetményére, a dokumentum ugyanis egy, a Farkasvölgy utcába tervezett új üzletcsarnok építéséről szól. Bár elég jó a fantáziánk, és igyekeztünk is, de a dimbes-dombos kertvárosi övezetbe mégse sikerült képzeletben beszuszakolnunk sehová ezt az új üzletet… A helyrajzi számot ellenőrizve aztán gyorsan megvilágosodtunk: a Farkasvölgy utca egészen a Mátyás király és Deák Ferenc utcák kereszteződéséig tart, ahol történetesen van is egy évek óta beépítetlen telek. Nos, erről az ingatlanról van szó.

Kör jelöli a tárgyalt telket.

A forrásként használt hirdetmény az „épület működéséhez szükséges közforgalom elől el nem zárt magánút, parkoló és járda útépítésének engedélyezési eljárásáról” szól, ezért több részletet egyelőre még nem ismerünk meg belőle. Nem tudjuk, hogy hogy fog kinézni és egyáltalán, hogy mikorra épül meg az új áruház, de utóbbi kapcsán nagyjából 2025 elejére jósolnánk a nyitást. Az sem ismert még, hogy pontosan hány üzlethelyiséget alakítanak ki a csarnokban, de két (tervek szerint) érkező áruházlánc neve már kiderül a hirdetményből: a Pepco és a Rossmann nyitna új egységet a vasútállomás közelében.

Belátható időn belül jelentősen átalakulhat ez a környék. A Vasút utca északi oldalára tervezett áruházról tavaly szeptemberben írtunk, az intermodális csomópont terveit pedig még 2021-ben mutattuk meg.

Frissítés

A HEOL azóta megtalálta a látványtervet és a helyszínrajzot is, melyek a linkekre kattintva letölthetők.